Cognac
U heeft een keuze gemaakt voor de volgende filters:
Cognac wordt verkregen door het destilleren van witte wijn. Door deze destillatie ontstaat een sterk alcoholische drank (40%). Voordat cognac zijn naam mag dragen, dient aan enkele voorwaarden voldaan te zijn:
>Lees meer …
Cognac wordt verkregen door het destilleren van witte wijn. Door deze destillatie ontstaat een sterk alcoholische drank (40%). Voordat cognac zijn naam mag dragen, dient aan enkele voorwaarden voldaan te zijn:
- er mag slechts gebruik gemaakt zijn van geselecteerde druivenrassen
- er dient een dubbele destillatie plaats te vinden
- de drank dient gedurende minstens tweeënhalf jaar in houten vaten gerijpt te worden
- het alcoholpercentage moet minstens 40% bedragen
- de drank dient uit de Cognac-streek te komen.
Cognac komt uit de streek met de gelijknamige Franse stad. De cognacstreek bestaat uit de departementen Charente en Charente Maritime, die in de regio Poitou-Charentes liggen.
Voor de productie van cognac mogen alleen negen druivenrassen gebruikt worden. Deze zijn: ugni blanc ; Folle Blanche ; Colombard ; meslier saint-françois ; jurançon Blanc ; follignan ; montils ; select en Sémillon.
Nadat de drank, ook eau-de-vie genoemd, tweeënhalf jaar op vat gerijpt heeft, mag het de naam cognac dragen. De cognac wordt, voor het bottelen, verdund met water zodat een alcoholpercentage van 40% ontstaat. Bij jonge cognacs wordt vaak ook nog suiker of karamel toegevoegd.
|
PROFIEL OPSLAAN
PROFIEL VERWIJDEREN
|
Nieuw smaakprofiel aanmaken
U bent nog niet ingelogd. Log eerst in voordat u een nieuw smaakprofiel gaat aanmaken of
klik hier om u gratis aan te melden.
Het door u ingestelde smaakprofiel heeft geen wijnen/producten opgeleverd.
Pas uw smaakprofiel aan.
Of klik hier voor ons complete assoritment wijnen/producten.
|