E-mail
Wachtwoord
Ingelogd blijven
Soort
Smaak
Land
Streek
Druivenras
Prijs per fles
Speciaal

Andere producten

Wijnen/Producten

Hieronder vind u het geselecteerde wijn/product terug. U kunt ook zelf een smaakprofiel samenstellen. Hiervoor dient u een of meerdere selecties te maken uit de hier links afgebeelde onderdelen.

0,750 ltr
De wijnmakerij van Bodegas Bleda is prachtig gelegen in een regio die bekend staat om het maken van wijn. Bodegas Bleda is een familiebedrijf dat sinds 1915 actief is als wijnmakerij. Na de oprichting door Antonio Bleda ontwikkelde het bedrijf zich tot pioniers in het bottelen van wijn.

Al sinds de jaren 40 exporteert het zijn wijnen door heel Europa. Bodegas Bleda is afkomistig uit het gebied waartoe de benaming Jumilla hoort, in het Oosten van Spanje.
Het huidige hoofdkantoor is gevestigd in de Omblancas vallei, op een hoogte van 650 meter, en kijkt uit op het ‘Castillo de Jumilla’ waar de meest gerenommeerde wijnen naar zijn genoemd.

De vier generaties van toegewijde wijnmakers hebben de ervaringen, kennis en waarden geërfd van hun voorouders. Zonder het belang van de hedendaagse ontwikkelingen uit het oog te vinden, worden de tradities voortgezet en de beste kwaliteit nagestreefd.

Vinificatie: de druiven zijn in de eerste week van Oktober geoogst. Hierna is de wijn elke dag twee verwerkingsprocessen ondergaan gedurende 15 dagen en gefermenteerd op een gecontroleerde temperatuur van 25 graden. De wijnen zijn vervolgens eind Januari gebotteld.

Terroir: de wijngaarden van Jumilla liggen soms wel op 700 meter hoogte, waardoor ze worden gevrijwaard van te grote zomerhitte, want hier heerst een typisch landklimaat met weinig regenval en zeer hete zomers en behoorlijk strenge winters. De bodem bestaat uit een onderlaag van kalksteen en een toplaag van roodbruine aarde en zand.

Kleur : diep rood

Neus: de wijn heeft aroma’s van rijp fruit en bramen

Smaak: een goede balans waarbij de aroma’s ook in de smaak terug komen, zachte tannines en een aangenaam zoetje. Een mooie volwassen wijn met een elegant en een blijvend boeket.

Serveertemperatuur: 15-17 graden

Spijsadvies: gegrild wit en rood vlees, stoofschotels, wild, harde en halfharde kazen, paté
Smaak: Vol Krachtig en Zacht
Streek: Murcia
Druivenras: Monastrel

Inhoudsmaat fles: 0,750 (ltr)
€ 71,25 (12 st)
Normale prijs € 75,00 (12 st)€ 5.94 (per fles)
Normale prijs: € 6,25 (per fles)
Aantal:  

Totaal aantal wijnen/producten getoond: 1 van 1

Uw winkel wagen is leeg
Gebruik het linkermenu om
uw bestelling te doen

Korting
Alleen nieuwsbrief ontvangen?
Klik hier